blog image

شهر تهران رتبه بیست و هفتمین شهر پر جمعیت دنیا را به خود اختصاص داده است که به 22 منطقه و 122 ناحیه تقسیم میشود. این شهر همیشه بیدار و پر جمعیت، به جز جاذبه¬های گردشگری تاریخی و مدرن و طبیعت منحصر به فردش، بازارها و مراکز خرید بی¬شماری را در خود جای داده است. بی شک تهران یکی از کانون¬های اقتصادی ایران است و مشاغل فراوانی در زمینه‌های گوناگون دارد. شهر تهران به عنوان یک کلانشهر و نیز پایتخت ایران، از یک سو دارای تراکم و تمرکز جمعیت و نیز ثروت و امکانات شهری فراوان است، از سوی دیگر با شتاب قابل توجهی به سمت گسترش خدمات مدرن شهری مانند فروشگاههای اینترنتی و خرید و فروشهای آنلاین پیش میرود. خدمات مدرنی که اگر با زیر ساختهای لازم همگام نباشند به کاهش رونق محصولات منجر میشوند و شاید تامین چنین نیازهایی برای یک صنعت و یا فروشگاه به تنهایی مقرون به صرفه نباشد.

شرکت کالارسانان چاپار با توجه به نیازهای روز این کلان شهر و گسترش خدمات خود و حمایت از کسب و کارهای آنلاین و کسانی که نیاز به ارسالهای روزانه دارند چاپار پلاس را در شهر تهران راه اندازی کرده است. سرویسی که بتواند در این شهر بزرگ و پر تراکم نیازهای جابجایی روزانه کالاهای مختلف را با سرعت بالا، هزینه مناسب و امکانات ویژه فراهم آورد.

چاپارپلاس بر پایه B2C (business to consumer) شکل گرفته که به معنای داد و ستد و ارسال مستقیم کالا از تولید کننده به مصرف کننده است. ارائه چنین سرویسی مسیر دشوار و پر زحمت عرضه کالا به بازار مصرف را برای بسیاری از فروشگاهها و تولیدیها هموار و آسان میکند و به آنها این فرصت را میدهد تا انرژی خود را بر تولیدات و بازاریابی متمرکز کنند.

اما گستره کار چاپارپلاس به همین جا ختم نمیشود. به مرور علاوه بر کسب و کارهای اینترنتی و آنلاین، ادارات خصوصی و دولتی در تهران نیز که نیاز به جابجایی¬های روزانه داشتند و هر روز به گونه¬ای تلاش میکردند راه حلی برای این چالش پیدا کنند نیز با چاپارپلاس آشنا شدند و آن را امین و مورد اعتماد خود یافتند که این خود مهر تائیدی است بر عملکرد چاپارپلاس. امنیت و ایمنی بالا در کنار سرعت مناسب در دامنه وسیع شهر تهران چاپارپلاس را به همراه هر روزه بسیاری از کسب و کارهای تولیدی و ادارات تبدیل کرده است. ایجاد زیر ساخت حمل و نقل روزانه در یک شهر، دریافت کالا از یک مبدا و ارسال و تحویل آن به ده¬ها مقصد در همان روز با سرعتی مثال زدنی و تعرفه¬¬های مناسب همگی از موضوعاتی قابل اعتنایی هستند که چاپارپلاس در اختیار مشتریان خود قرار میدهد.

انواع ترانزیت

از لحاظ حمل بار و شیوه عبور آن، ترانزیت می‌تواند مانند هر جابجایی دیگری به صورت زمینی، دریایی یا ریلی و یا به صورت مختلطی از این شیوه‌ها انجام پذیرد. ممکن است بار از یک نقطه کشور به صورت ریلی یا جاده‌ای وارد شده و بعد به صورت حمل و نقل دریایی از یکی از بنادر کشور ترانزیت شود.

ترانزیت ریلی

ترانزیت ریلی به حمل بار و کالا با قطارهای باری از طریق خطوط ریلی گفته می‌شود. ترانزیت ریلی بسیار مقرون به صرفه است. با این وجود، این شیوه، به خطوط آهن وابسته است و امکان استفاده از آن در همه‌ی نقاط کشور وجود ندارد. ترانزیت ریلی تنها در نقاطی انجام می‌شود که دارای خط آهن باشند.

ترانزیت هوایی

ترانزیت هوایی، یکی از پر کاربردترین و البته سریع‌ترین شیوه‌ ترانزیت است. خصوصا این روش برای محصولات پزشکی و دارویی، یا خواربار و کشاورزی، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. زیرا این گونه مواد، با گذشت زمان مشمول فساد می‌شوند و کیفیت آن‌ها از دست می‌رود.همچنین کالاهایی که از نظر حجم کوچک هستند نیز، با روش ترانزیت هوایی جابجا می‌شوند. ترانزیت هوایی، یکی از عمده‌ترین روش‌های کسب درآمد برای هر کشوری محسوب می‌شود.

ترانزیت زمینی

جابجایی کالا با استفاده از خطوط جاده‌ای، ترانزیت زمینی یا جاده‌ای است. کامیون‌ ترانزیت، که همه‌ی ما نمونه‌های آن را در جاده‌ها دیده‌ایم، از آشناترین تصاویر ترانزیت زمینی است.این روش، بسیار مقرون‌به‌صرفه و بسیار پرکاربرد است. زیرا دسترسی آن بسیار آسان‌تر از روش‌های دریایی، هوایی یا آبی است. ترانزیت زمینی، کاربرد گسترده‌ای بین کشورهای نزدیک به‌هم دارد.

ترانزیت دریایی

ترانزیت دریایی را می‌توان قدیمی‌ترین نمونه‌ی ترانزیت در جهان دانست. این روش، از دیرباز رواج داشته و هنوز هم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. ترانزیت کالا با استفاده از کشتی، قایق یا لنج، به ترانزیت دریایی مشهور است. ترانزیت دریایی برای کشورهایی قابل استفاده است که دسترسی به دریای آزاد دارند و یا مرز آبی گسترده‌ای با یکدیگر دارند. به عنوان مثال، کشور ما ایران، از شمال با کشورهای شمالی دریایی مشترک دارد. همچنین از جنوب، از طریق دریای عمان و خلیج فارس، دسترسی به آب‌های آزاد جهان دارد. ترانزیت دریایی یکی از روش‌های مهم در جابجایی نفت و فرآورده‌های نفتی است. همچنین از نظر اقتصادی، بسار مقرون‌به‌صرفه نیز هست.

اصفهان

اصفهان کلان شهر تاریخی، در مرکز ایران، در فاصله ۴۲۰ کیلومتری جنوب تهران، قرار دارد. شهر اصفهان، مرکز استان اصفهان در فرهنگ ایرانی به «نصف جهان» مشهور شده است. این شهر سومین شهر پرجمعیت ایران بعد از تهران و مشهد است. اصفهان از دیر باز یکی از مهمترین مراکز شهر نشینی در فلات ایران بوده‌ و بناهای تاریخی متعددی در شهر وجود دارد که تعدادی از آنها بعنوان میراث تاریخی در یونسکو به ثبت رسیده. این شهر از مراکز گردشگری، فرهنگی و اقتصادی ایران بوده و دارای آب و هوایی معتدل و فصولی منظم است .

معماری و آثار تاریخی اصفهان اصفهان سرشار از آثار هنری و تاریخی است که میدان نقش‌جهان، مِنارْ جُنبان، هتل عباسی، برج کبوترخانه، گذر چهارباغ عباسی، سبزه میدان، کاخ چهلستون، آتشگاه اصفهان، کاخ عالی‌قاپو، کاخ هشت‌بهشت و مدرسه چهارباغ از بارزترین آنها هستند.

بازارهای تاریخی بازار اصفهان، بازار قیصریه اصفهان یا بازار صفویه یا بازار سلطانی، بازار شاهی، بازار دردشت، بازار بیدآباد و بازار غاز. بازارهای معروف اطراف میدان نقش ‌جهان: بازار مسگرها، بازار ترکش‌دوزها، بازار کلاهدوزها، بازار لواف‌ها و بازار آهنگرها.

صنعت و اقتصاد امروز به راحتی میتوان گفت که صنایع اصفهان با اتکا بر گذشته ارزشمند و ماندگارش در رتبه¬های بالای کشور قرار دارد و از تنوع تولید بالایی برخوردار است. اقتصاد سنتی استان اصفهان مبتنی بر صنایع دستی چون قالی بافی، ابریشم بافی، سفال گری، قلمزنی، قلم کاری، مینیاتور، سیم کشی، زربافی، پولک دوزی، خاتم کاری و غیره است که امروز نیز همچنان رونق خوبی در بخش جهانگردی و توریست دارد.

نقش حمل و نقل پایدار در توسعه شهری

حمل و نقل از ضرورت‌های گریزناپذیر جامعه است که موجب پویایی، توسعه اقتصادی و اجتماعی می‌شود. توسعه پایدار به طور عام و حمل و نقل پایدار به طور خاص، در جست و جوی یافتن توازنی میان کیفیت‌های محیطی، اجتماعی و اقتصادی در زمان حال و آینده است. در واقع برنامه‌ریزی و طراحی حمل و نقل پایدار به دنبال دستیابی به راه حل‌هایی برای کاهش عوارض در بخش‌های مختلف است. یکی از ستون‌های توسعه پایدار، بخش حمل و نقل است که در برنامه‌ریزی‌ها سعی می‌شود این مهم با شاخص‌های توسعه پایدار سازگاری بیشتری داشته باشد. این سازگاری زمانی صورت می‌گیرد که خدشه کمتری به محیط زیست و طبیعت وارد کند. حمل و نقل پایدار در ارتباط با سه بخش شامل مسائل اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی است. در واقع حمل‌ونقل پایدار به دنبال رسیدن و ایجاد تعادل بین این سه بخش است.

بسیاری از صاحب‌نظران به دلیل اهمیت حمل و نقل در بخش اقتصاد، صنعت، سیاست و حتی نظامی آن را زیربنای توسعه پایدار می‌دانند و معتقدند هرچه حمل و نقل کارآمدتر باشد، در نتیجه توسعه فراگیرتر است. به عبارت دیگر هر جابه‌جایی می‌بایست بیشترین کارایی را از نظر هزینه - سود و سازگاری با محیط زیست داشته باشد.

توزیع بهینه شهرها در پهنه سرزمین و برخورداری از خدمات متناسب با سلسله مراتب و نقش عملکردی آن‌ها می‌تواند ضمن افزایش دسترسی برای ساکنان، آنها را از مسافرت‌های زیاد و طولانی بی‌نیاز کند. با تلفیق سیاست‌های برنامه‌ریزی شهری و برنامه‌ریزی حمل و نقل می‌توان ضمن حفظ کیفیت محیط شهری، سطح مناسبی از دسترسی را برای شهروندان فراهم کرد. موضوع حمل و نقل، برنامه‌ریزی، طراحی، مدیریت سیاست گذاری می‌تواند به عنوان ابزاری برای دستیابی به توسعه پایدار تلقی شود. دستیابی به حمل و نقل پایدار نیازمند یک تغییر پارادایم است؛ یعنی تغییر در نحوه تفکر و نحوه حل مسائل.

توسعه‌پایدار در جستجوی یافتن توازنی میان کیفیت‌های محیطی، اجتماعی و اقتصادی در زمان حال و آینده است. با این حال، اینکه کدام یک از جنبه‌های محیطی، اجتماعی و اقتصادی باید به حالت تعادل برسند، زیاد واضح نیست. یک مشکل مهم با پایداری این است که تأمین یکی از اهداف پایداری رشد اقتصادی، حفاظت محیطی یا برابری اجتماعی ممکن است در تعارض با هدف دیگر باشد؛ به عنوان مثال، ساخت راه‌های شریانی با هدف تسهیل انتقال و دستیابی به رشد اقتصادی، ممکن است دارای پیامدهای ناگوار محیطی باشد. امکان دارد که سیاست‌های محیطی و حمل و نقلی متفاوت، همواره در یک راستا نباشند.

هدف از برنامه‌ریزی حمل و نقل پایدار، کاهش عوارض حمل و نقل در بخش‌های اجتماعی، اقتصادی و محیطی از یک سو و هماهنگ ساختن رشد پویای بخش حمل و نقل با سایر بخش‌های یک جامعه و منابع موجود، از سویی دیگر است. نتیجه آنکه، نقش حمل و نقل پایدار در توسعه پایدار در ارتباط با عواملی همچون رفاه عمومی، اقتصاد ملی، محیط ‌زیست و تأثیرات اجتماعی که به کارکردهای اساسی جامعه مرتبط است، اهمیت می‌یابد. از این رو انتخاب سیستم‌های حمل‌ و نقلی که منطبق با مصرف بهینه سوخت و انرژی‌های موجود و شرایط زیست محیطی باشد در اولویت اول توسعه پایدار قرار دارد. بنابراین برخورداری از شبکه حمل و نقل پویا، هماهنگ و سازمان یافته یکی از معیارهای اصلی سنجش میزان توسعه یافتگی جوامع در جهان امروز محسوب می‌شود. بر این مبنا جامعه‌ای که از شبکه حمل و نقل کارآمدتری برخوردار باشد از توسعه فراگیرتر بهره خواهد برد.

مفهوم ترانزیت چیست؟

حتی اگر به صورت تخصصی با حمل‌ونقل کالا و یا امور گمرکی آشنا نباشید، احتمالا بارها کلماتی مانند ترانزیت کالا، راننده ترانزیت، ماشین ترانزیت و موارد مشابه را، چه از زبان افراد مختلف و چه در رسانه‌ها، شنیده‌اید.

خیلی از افراد ترانزیت را معادل صادرات یا واردات کالا در نظر می‌گیرند. حتی اگر در سایت‌های مختلف سرچ کنید، می‌بینید گاهی به اشتباه، اصطلاح ترانزیت داخلی را به معنای حمل بار بین شهرهای داخلی توسط شرکت‌های باربری و سیستم حمل داخلی تعریف می‌کنند. چنین تصوری از مفهوم ترانزیت کالا، اشتباه است. یا با چیزی که در قوانین گمرکی کشور تعریف شده، کاملا متفاوت است. حالا باید تعریف ساده‌ای از مفهوم ترانزیت و تفاوت آن با صادرات و واردات را بیان کرد.

تفاوت ترانزیت با صادرات و واردات

در عرف گمرکی کشور، شخص صادرکننده، کالای تولید داخل را به کشوری دیگر صادر می‌کند. پس در موضوع صادرات، مبدا کالا کشور ایران و مقصد آن یک کشور خارجی دیگر است. در واقع، گیرنده کالا، مشتری کالای ایرانی است. اما در حالت برعکس، ممکن است شخص وارد کننده، کالایی را از یک کشور خارجی به داخل ایران و برای مصرف افراد داخل کشور وارد کند.

پس در قوانین گمرکی، یک صادارت وجود دارد و یک واردات . صادارت و واردات کالا می‌تواند دائمی یا موقت باشد. به این معنی که ممکن است یک کالا به صورت موقت و تنها برای نشان دادن نمونه کار به مشتری صادر شود. یا برای حضور در یک نمایشگاه بین‌المللی صاده شده و پس از آن، مجددا به کشور مرجوع شود. صادرات و واردات کالا که اصطلاحاتی آشنا هستند و مختصرا توضیح داده شد. اما یک رویه‌ی گمرگی دیگر هم در قوانین دنیا وجود دارد که عبارت است از ترانزیت Transit.

مفهوم ترانزیت

بر خلاف تصور بسیاری از افراد، ترانزیت کالا، با صادارت و واردات کالا کاملا متفاوت است. در واقع در بحث ترانزیت، نه مبدا کالا کشور ما است و نه مقصد آن. یعنی یک کالا از کشور A به مقصد کشور B حرکت می‌کند. در طول مسیر رسیدن به مقصد از برخی کشورها از جمله کشور ما ترانزیت می‌شود. همچنین، بابت آن باید عوارض گمرکی یا حق ترانزیت پرداخت شود. بد نیست بدانیم که ترانزیت یکی از منابع درآمدی بسیار خوب و پایدار برای هر کشوری است. به طوری که اقتصاد برخی از کشورها به جای اینکه بر مبنای صادرات تولیدات داخلی بچرخد، کاملا وابسته به ترانزیت کالا است. کشورهای امارات و سنگاپور دو نمونه بسیار معروف از هاب ترانزیت در منطقه خود هستند. در سال‌های گذشته، تلاش زیادی شده که با توجه به موقعیت بسیار ویژه ایران در منطقه خاورمیانه، قوانین، تسهیلات و امکانات مورد نیاز فراهم شود و موضوع ترانزیت کالا از کشور گسترش پیدا کند. تزانزیت کالا می‌تواند به یک منبع درآمد مطمئن و پایدار برای کشور تبدیل شود. جاده تاریخی و بسیار معروف ابریشم که از کشور ما هم عبور می‌کرده و مسیر عبور کالاهایی مانند ابریشم از چین به اروپا بوده، یک نمونه مشهور از ترانزیت کالا در قدیم است.

انواع ترانزیت
از لحاظ قلمرو گمرکی، ترانزیت به دو شکل ترانزیت داخلی و ترانزیت خارجی تقسیم‌بندی می‌شوند.

• ترانزیت خارجی
ترانریت خارجی در عرف گمرکی کشور به معنای عبور یک بار یا یک کالا از یک نقطه مرزی یا گمرکی کشور و خروج آن از کشور از طریق گمرک است. این شیوه از ترانزیت به تفصیل در بالا تشریح شد. در مقابل ترانزیت خارجی، اصطلاح ترانزیت داخلی هم وجود دارد که در ادامه توضیح داده می‌شود

• ترانزیت داخلی
با توجه به تعریفی که از مفهوم ترانزیت ارائه شد، تراتزیت به معنای انتقال کالا بین دو کشور خارجی از مسیر قلمرو و مرزهای کشور ماست. اما ترانزیت داخلی که به آن پاساوان هم گفته می‌شود به چه معنا است؟ گاهی یک وارد کننده، کالا و باری را از یک نقطه مشخص وارد کشور می‌کند، اما به دلایل مختلفی امکان ترخیص کالای خود و وارد کردن آن به داخل بازارهای کشور از همان گمرک وجود ندارد. به عنوان مثال، وارد کننده، کالای خود را وارد گمرک بندرعباس کرده است. اما به دلیل ترافیک و حجم بالای بار در این گمرک، تا مدتی امکان ترخیص کالا برای مالک بار، وجود ندارد. بر اساس ماده 60 قانون گمرکی کشور یا به درخواست صاحب بار و یا به تشخیص گمرک، این محموله بار به یک گمرک دیگر کشور منتقل می‌شود تا امور گمرکی و ترخیص کالا در آن نقطه انجام شود. در اینجا عبور کالا، از گمرک بندرعباس به گمرک سرخس را ترانزیت داخلی یا پاساوان می‌گویند.

رانندگی شامل چه مهارت هایی می شود

رانندگی مستلزم دو نوع مهارت است: 1- مهارت¬های مربوط به كنترل خودرو 2 – مهارت¬های مربوط به رفتار رانندگی

کنترل خودرو از مهارت¬های بســیار ساده است. مانند روشــن کردن اتومبیل، تنظیم آینه تا مهارت¬های پیچیده مانند حفظ تعادل بین میزان درگیری کلاج، گاز و ترمز برای حرکت در سربالایی یا سراشیبی در موقعیت ترافیک سنگین. این نوع مهارت¬ها از طریق کلاس¬های آموزش رانندگی و ساعت تمرین و تكرار آموخته میشــوند و افراد به این مهارت¬ها دست میابند. اما مهارتهای مربوط به رفتار رانندگی اشــاره به توانایی فرد در کنترل رفتار خود هنگام رانندگی میشود که شــامل توانایهایی مانند حفظ سرعت مجاز، حفظ فاصله و تمرکز بر عمل رانندگی میگردد. رفتارهای رانندگی شــامل دو دســته رفتارهای مثبت و رفتارهای منفی میشوند.

رفتارهای غلط رانندگی اغلب پیش بینی کننده تصادفات هستند. رفتارهای غلط رانندگی را هم مي¬توان به سه دسته تقسیم نمود: 1رفتار رانندگی پرخاشگرانه 2رفتار رانندگی متخلفانه 3رفتار رانندگی اشتباه

در رفتارهای رانندگی پرخاشگرانه، فرد برای رسیدن به هدف شخصی خود، افراد دیگر را هدف قرار مي¬دهد و باعث اذیت آنها مي¬شود. رفتارهایــی مانند بــوق زدن مكرر، تعقیب کردن خــودروی دیگر، نور بالا انداختن به ســمت خودروی دیگر برای باز کردن مسیر خود، تغییر مسیر ناگهانی، ناســزا گویی از این جمله¬اند. در رفتارهای رانندگی متخلفانه، فرد قوانین راهنمایی و رانندگی را زیر پا می¬گذارد. در رفتار متخلفانه الزاما ًعمدا فرد دیگری مورد هدف قرار نمی¬گیرد. رانندگی با سرعت غیرمجاز، عبور از چراغ قرمز، حرکت با دنده عقب در جاده و اتوبان، نبســتن کمربند ایمنی از این جمله¬اند. در رفتارهای رانندگی اشتباه، فرد بطور غیرعمدی خطایی را انجام مي دهد. برای مثال، فرد ممكن اســت متوجه راهنما زدن خودروی دیگر به سمت چپ نشده و از آن سبقت بگیرد، متوجه عابرین پیاده نشده و اجــازه عبور به آنها ندهد، یــا در چهارراه در خط نادرســت قرار بگیرد. رفتارهای پرخاشــگرانه و متخلفانه بیشتر زمانی رخ می¬دهد که فرد تنها به هدف شخصی خود می¬اندیشــد و به نیازها و حقوق دیگران توجهی ندارد. در واقع فرد برای رســیدن به مقصد خود از هر راه ممكن استفاده می کند. رفتارهای پرخاشــگرانه سطح اســترس دیگران را بالا مي¬برد و بروز رفتار غلط در آنها را نیز موجب می¬شود. از سوی دیگر، رفتارهای رانندگی اشــتباه بــه دلیل ناتوانی¬های موقت ذهنی فرد در مواجهه با شــرایط رانندگی رخ مي¬دهــد. هرچه شــرایط رانندگی بینظم¬تر و شلوغ¬تر باشــد احتمال بروز چنین ناتوانی¬های ذهنــی و در نتیجــه رفتارهای اشــتباه رانندگی بیشتر خواهد شــد. بنابراین، انواع رفتارهای غلط رانندگی بــه یكدیگر وابســته و از یكدیگر تأثیر می¬پذیرنــد. در رانندگی افراد براســاس اطلاعات در دسترس تصمیم می¬گیرند که چگونه رانندگی کنند. هرچه اطلاعات نادرســت در دسترس¬تر و بیشتر باشد احتمال بروز رفتارهای غلط رانندگی نیز بیشتر خواهد شد.

چگونه مي تــوان از رانندگان پرخاشــگر اجتناب نمود: از مسیر آنها خارج شوید و از آنها فاصله بگیرید. آرامش خود را حفظ نمایید. هدف خود در مورد رسیدن سالم و ایمن به مقصد را به خاطر آورید. با آنها درگیر نشوید. رفتار زشت آنها را نادیده بگیرید و به آنها نگاه نكنید. به گونــه¬ای عمل کنید که گویــی رفتار آنها را عمدی نمی¬دانید. به خاطر داشــته باشــید که رانندگان پرخاشگر همیشه قصد آزار ندارند. در مقابل وسوسه “درس دادن به راننده دیگر” مقاومت کنید.

در کل همه ما گاهي در حین رانندگي با موقعیت¬های مواجه می¬شویم که آزار دهنده هستند. باید بپذیریم که در جاده رانندگان بدی هم هستند. به ًخاطر داشته باشیم رفتارهای غلط رانندگی صرفا باعث ایجــاد هرج و مرج و بی نظمي در شــرایط رانندگــی و ضایع کردن حقوق خــود و دیگران می¬شــود. ما نمی¬توانیم ترافیــک را کنترل کنیم. امــا می¬توانیم خود، رانندگــی و هیجانات خود را کنترل کنیم.

از طهران تا تهران

ترافیک و آلودگی هوای تهران دو معضل بزرگ این کلان¬شهر هستند که در ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر گاهی به گره¬ای کور برای این شهر پر جمعیت و پر اهمیت تبدیل می¬شوند. ترافیک که سالانه سبب هدر رفت میلیونها ساعت از وقت شهروندان می¬شود، با آلوده سازی هوا، بار جانی و اقتصادی سنگینی بر بدنه جامعه تحمیل میکند. ریشه اصلی این معضل وجود انبوه خودروهای سواری است که میروند تا خیابانهای شهر را به پارکینگی بزرگ تبدیل کنند.

شهر تهران به عنوان یک کلان¬شهر و نیز پایتخت جمهوری اسلامی ایران، از یک سو دارای تراکم و تمرکز جمعیت و نیز ثروت و امکانات شهری فراوان است، از سوی دیگر با شتاب قابل توجهی به سمت گسترش خدمات مدرن شهری مانند فروشگاههای اینترنتی و خرید و فروشهای آنلاین پیش میرود. خدمات مدرنی که اگر با زیر ساختهای لازم همگام نباشند به کاهش رونق محصولات منجر میشوند و شاید تامین چنین نیازهایی برای یک صنعت و یا فروشگاه به تنهایی مقرون به صرفه نباشد.

چاپار با رصد کردن نیازهای روز جامعه و گسترش خدمات خود در شاخه های مختلف همواره سعی در حمایت از چنین کسب و کارهایی دارد و در همین راستا سرویسی به نام چاپار پلاس در شهر تهران راه اندازی کرده است. سرویسی که بتواند در این شهر بزرگ و پر تراکم نیازهای روزانه جابجایی کالاهای مختلف را با سرعت بالا، هزینه مناسب و امکانات ویژه فراهم آورد.

فلسفه و شعار چاپارپلاس بر پایه واژه B2C شکل گرفته که به معنای داد و ستد و ارسال مستقیم کالا از تولید کننده به مصرف کننده است. ارائه چنین سرویسی مسیر دشوار و پر زحمت عرضه کالا به بازار مصرف را برای بسیاری از فروشگاهها و تولیدیها هموار و آسان میکند و به آنها این فرصت را میدهد تا انرژی خود را بر تولیدات و بازاریابی متمرکز کنند. چاپارپلاس تسهیلاتی را فراهم آورده تا بتواند اجناس و کالاهایی که در تهران نیاز به ارسال روزانه به مقاصد مختلف را دارند در دو بازه زمانی مشخص جمع آوری و در همان روز آنها را به آدرسهای مورد نظر در هر گوشه از بیست و دو منطقه تهران بزرگ برساند. گام اول چاپارپلاس برای ایجاد چنین سیستمی در کلان شهر تهران استفاده از موتورسیکلت است. موتور سواری با رعایت تمام نکات ایمنی و استفاده ازتیمی مجرب و صندوقهای ایمن برای حمل کالا شاید تنها گزینه¬ای بود که میشد برای ارائه چنین خدماتی از آن بهره برد و با کمترین آسیب به محیط زیست و زیبایی شهر تهران ارسال کالا از گوشه ای به گوشه دیگر این شهر بزرگ را سرعت بخشید.

اهمیت و جای خالی چنین سرویسی در تهران خیلی زود برهمگان نمایان شد و بسیاری از کسب و کارها و نیز فروشگاههای اینترنتی که نیاز به ارسال روزانه کالاهای خود در سطح شهر تهران را دارند با چاپارپلاس آشنا شدند، تا جایی که اگر بگوییم تهران بدون چاپارپلاس حتما چیزی کم میداشت گزاف نگفته-ایم. اما گستره کار چاپارپلاس به همین جا ختم نمیشود. به مرور علاوه بر کسب و کارهای اینترنتی و آنلاین، ادارات خصوصی و دولتی در تهران نیز که نیاز به جابجایی¬های روزانه داشتند و هر روز به گونه¬ای تلاش میکردند راه حلی برای این چالش پیدا کنند نیز با چاپارپلاس آشنا شدند و آن را امین و مورد اعتماد خود یافتند که این خود مهر تائیدی است بر عملکرد چاپارپلاس. امنیت و ایمنی بالا در کنار سرعت مناسب در دامنه وسیع شهر تهران چاپارپلاس را به همراه هر روزه بسیاری از کسب و کارهای تولیدی و ادارات تبدیل کرده است. ایجاد زیر ساخت حمل و نقل روزانه در یک شهر، دریافت کالا از یک مبدا و ارسال و تحویل آن به ده ها مقصد در همان روز با سرعتی مثال زدنی و تعرفه¬¬های مناسب همگی از موضوعاتی قابل اعتنا هستند. اینها دستاوردهایی است که امروز چاپارپلاس میتواند با افتخار در رزومه کارهای خود ارائه دهد. شاید جالب باشد بدانید که چاپارپلاس تا امروز شکایتی از لحاظ مشکلات ایمنی و سلامت کالا نداشته و به اعتماد همراهان خود جواب مثبت داده است. امنیت کالا، سرعت بالا و امکان نقل و انتقال سریع در شهر بزرگی مانند تهران نکات قابل اهمیتی هستند که با فراهم آوردن امکان خدمات پرداخت در محل میتوانند نیازهای یک فروشگاه آنلاین و یا کسب و کارهای اینترنتی جدید را نیز به شکل قابل توجهی تسهیل کنند. خدمات پرداخت در محل به مشتریان و خریداران کالا از فروشگاههای اینترنتی، علاوه بر تسهیلات در امر تبادل کالا، حس امنیت در خرید را نیز میدهد. انتخاب چاپارپلاس برای مشاغلی که نیاز روزانه به ارسال کالاهای خود به سرتاسر تهران بزرگ را دارند یک انتخاب هوشمندانه است.

تحویل کالا در خارج از مرزها

رشد روزافزون تجارت در خارج از مرزها از طریق تجارت الکترونیک، ضرورت تغییرات ساختاری عظیمی را در شرکت¬های پستی ایجاب می¬کند. آلکس گرانت، از مدیران اجرایی پست اتریش نگاهی دارد به نحوه سرمایه گذاری در این بازار پر شتاب. اینترنت با ایجاد تغییرات بنیادی در سیستم برقراری ارتباطات، تجارت را نیز به همان سرعت به سمت و سوی جهانی شدن سوق می¬دهد. بر اساس پژوهشی با موضوع "صنعت پست و مرسولات پستی" تجارت الکترونیکی تقریبا 20 درصد از تجارت جهانی را در بر میگیرد و با نرخ رشد 29 درصدی در حال افزایش است.

بنابراین فرصت برای رشد در خارج از مرزها از چشم مسئولان صنعت پست دور نمانده است. راه حل اولیه در اکثر پژوهشها برای پاسخگویی به این تقاضای جهش یافته در تجارت الکترونیکی و تحویل کالا، الویت بخشیدن به سرمایه گذاری است. سرمایه گذاری، به دلیل گستردگی شرایط، بستر اصلی کار را تشکیل میدهد، ولی چالشهایی از قبیل کارآمدی مدیریت، نظارت چند وجهی بر امور و گاهی نیاز به تغییر مقررات نیز اجتناب ناپذیر است. سیمون بات، رئیس اجرایی شرکت پست بین المللی بریتانیا میگوید: "اطلاعات درباره داده ها حیاتی هستند. هر شبکه¬ای که اطلاعات بیشتری بدست آورد، از اطلاعات خرده فروشان گرفته تا تحویل نهایی کالا در مقصد، موثرتر میتواند برنامه ریزی کند. اطلاعات کامل و شفاف انجام مراسلات پستی را قابل اتکاتر میکند و به همین دلیل مراکز پستی باید در آینده قادر به جمع آوری اطلاعات و داده¬های بیشری باشند."

یکی از عمده ترین مشکلات تحویل کالا در خارج از مرزها نبود استانداردهای یکسان است، از قبیل بارکدها و برچسبها که از کشوری به کشور دیگر تغییر میکنند و میتوانند در خوانش دستگاههای اتوماتیک و اطلاعات تعریف شده آنها اشکال و ابهام ایجاد کنند. برای مثال، شرکت خدمات پستی و نوآوری "آتوس" سیستمی را پیشنهاد میدهد که قابلیت تشخیص حروف را داشته باشد (OCR_ Optical Character Recognition).

شاروم کیانی، مدیر عامل بخش رفع مشکلات پستی "آتوس" اعتقاد دارد که یکسان سازی علائم و بارکدهای پستی با افزایش حجم تحویل کالا در خارج از مرزها بیش از گذشته امری حیاتی محسوب میشود. چالش اقلام غیر استاندارد برای همه شرکتهای پستی تقریبا یکسان بوده، ولی شرکتهای کالارسان خصوصی کمتر به مشکل بر میخورند. اغلب شرکتهای پستی خصوصی هم اکنون اطلاعات خود را دیجیتالی کرده و با الصاق برچسب اطلاعات کدگذاری شده به محموله¬ها خوانش این اطلاعات را حتی از خوانش سیستم OCR سهل تر میکنند. شرکتهای پستی میتوانند پورتالی ارائه دهند که برچسبهایی حاوی اطلاعات ارسال و گمرک مربوطه را در مبدا به صورت دیجیتالی در اختیار حمل کنندگان بار قرار دهد. این تغییرات باید با مکانیزم جدید دیجیتالی همراه باشد و بهره¬مندی از اتوماسیون پیشرفته با افزایش حجم مرسولات پستی اجتناب ناپذیر است. شاروم کیانی میگوید: "بدون داده و اطلاعات هیچ حرکتی به سمت جلو پیش نمیرود. در گذشته عمده¬ترین دغدغه شرکتهای پستی دریافت کالا در مبدا و تحویل آن در مقصد بود، حال آنکه اکنون اهمیت دریافت کالا در مبدا به جمع آوری اطلاعات دقیق از منبع ارسال کالا بستگی دارد تا بتوان سلامت آنرا در زنجیره حمل کالا تامین و تضمین کرد. اگر شما بخواهید زمان تقریبی درستی از حمل کالا را تخمین بزنید حتما نیازمند اطلاعات دقیقی خواهید بود."

هرچه اطلاعات کاملتر باشد امکان ارائه فرصتها و خدمات بیشتر به کسب و کارهای کوچک و خرده فروشان نیز بیشتر خواهد بود. برای متمایز شدن از رقیبان و حفظ توان رقابت با آنها استفاده از تکنولوژی هوشمند برای شرکتهای پستی و تحویل کالا امری ضروری است. پشتوانه تکنولوژیکی تنها سلاح برنده شما برای بقا در این صنعت خواهد بود. انطباق با شرایط جدید اختیاری نیست، اگر بخواهید به رقابت خود در این بازار ادامه دهید باید قدمی تازه برای آن بردارید.